امروز با موضوع وکیل خانواده بلوار فردوس غرب در خدت شما مخاطبان عزیز هستیم.
محله فردوس غرب، محلهای است در غرب تهران که در منطقه 5 شهرداری تهران واقع میباشد. این محله یکی از محلات خوش مسیر غرب تهران است که به چند بزرگراه مهم دسترسی راحت دارد، به این صورت که از شمال به بزرگراه علامه جعفری، از جنوب به آزادراه تهران-کرج، از غرب به بزرگراه شهید ستاری و از شرق به بزرگراه شهید باکری دسترسی آسان دارد.
سوالات مهم وکیل خانواده بلوار فردوس غرب
1. بهترین و با تجربهترین وکیل خانواده بلوار فردوس غرب چه کسی است؟
2. حقوق خانواده شامل چه مواردی میشود؟
3. نحوهی افزایش مهریه بعد از ازدواج چیست؟
4. تفاوت نکاح دائم و موقت چیست؟
خانواده در قانون اساسی ایران
اصل دهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران خانواده را واحد بنیادی جامعه اسلامی خوانده است، اما تعریف روشنی از خانواده، نه در فقه و نه در قانون مدنی ایران ارائه نشده است.
موضوع حقوق خانواده در منابع فقهی و به تبع آن، در قانون مدنی ایران، شامل مباحث مهمی مانند نکاح، انحلال نکاح، قرابت و نسب میشود.
پس از آنکه نکاح به طور صحیح واقع شود، حقوق و تکالیف زوجین در مقابل یکدیگر برقرار میشود که بعضی از آنها جنبه مالی دارند، مانند مهریه و نفقه و بعضی دیگر جنبه غیرمالی دارند، مانند لزوم حسن معاشرت زوجین با یکدیگر و همراهی و معاونت آنها در تحکیم مبانی خانواده و تربیت فرزندان.
همچنین با توجه به قواعد و مقررات حقوق مدنی، میتوان آن را گروهی دانست که اعضای آن، به سبب قرابت و یا زوجیت با یکدیگر، دچار همبستگی حقوقی و اجتماعی شدهاند.
این گروه شامل زن، شوهر و فرزندان آنها میشود که ریاست آن را شوهر بر عهده دارد.
تعریف عرفی و قانونی ازدواج و نکاح
رابطه ی حقوقی که با عقد بین زن و مرد حاصل می شود را نکاح میگویند که معمولا با علاقه و عاطفه بین دو طرف همراه است.
مهریه و نفقه، مهمترین بخش آثار مالی عقد نکاح میباشند و همچنین حلیت بین زوج و زوجه و تمکین، مهمترین بخش آثار غیر مالی عقد نکاح، هستند.
نکاح یا همان ازدواج به دو دسته نکاح دائم و نکاح موقت تقسیم می شود.
نکاح دائم، در واقع رابطه زوجیتی است که بین دو جنس مخالف، یعنی زن و مرد صورت میگیرد که این نکاح به صورت دائمی و همیشگی میباشد و در این رابطه هر دو طرف، یعنی زوج و زوجه از یکدیگر ارث میبرند و تمامی احکام ازدواج در خصوص مهریه، نفقه و ارث صورت میگیرد.
نکاح موقت که همان صیغه در عرف میباشد، به این معنی است که زن و مردی که با هم ازدواج میکنند تا زمانی که مدت زمان عقد تمام نشده باشد با یکدیگر زن و شوهر هستند و بعد از اتمام مدت زمان عقد، با یکدیگر رابطهی زوجیت ندارند و دیگر با هم زن و شوهر نیستند.
در ازدواج موقت همین که طرفین رضایت داشته باشند و صیغه محرمیت بخوانند کفایت میکند و دیگر نیازی به داشتن شاهد و نوشتن نیست و خود زن و مرد میتوانند به تنهایی صیغه عقد را بخوانند.
انحلال و از بین رفتن نکاح
خداوند احکام مختلفی را در مورد طلاق در قرآن کریم بیان کرده است و همچنین در آیاتش به صلح و سازش و داوری تاکید کرده است و نهایتا میفرماید در صورتی که قصد جدایی از همسرتان را دارید به شایستگی از او جدا شوید و نه با دشمنی و کینه توزی.
پس طلاق امر مهمی است و نباید اینگونه باشد که هر زمانی که مرد اراده کرد، قادر باشد تا صیغه طلاق را جاری کند، بنابراین قانونگذار تشریفات خاصی را برای انحلال نکاح قرار داده است، مانند:
جاری شدن طلاق به صیغه طلاق و همچنین با حضور و شهادت دو مرد عادل و این امر در اختلافات خانوادگی پس از تلاش برای آشتی دادن زوجین و ایجاد زمینه تفاهم بین آنها و در آخر مراجعه به دادگاه خانواده، حتی در صورتی که طرفین قصد دارند به صورت توافقی طلاق بگیرند، صورت میگیرد.
اسباب از هم گسیختن ازدواج دائم
با توجه به ماده 1120 قانون مدنی:
عقد نکاح به فسخ یا به طلاق یا به بذل مدت در عقد انقطاع منحل میشود.
پس موارد و اسباب انحلال عقد نکاح مشخص شده اند که بر اساس این ماده اسباب انحلال نکاح شامل موارد ذیل میشوند:
فسخ نکاح
فسخ نکاح که به عنوان یکی از موارد انحلال نکاح میباشد، روشی است که به موجب آن هریک از طرفین قادرند تا در شرایط مشخص و بدون رعایت تشریفات طلاق، از هم جدا شوند. برای مثال جنون هر یک از زوجین به شرط استقرار اعم از این که مستمر یا ادواری باشد برای طرف مقابل موجب حق فسخ است ( ماده 1121 قانون مدنی).
یا در مورد عیوب زنان در فسخ نکاح، به شرطی که عیب مزبور در حال عقد وجود داشته باشد و یا عیوب مردان در فسخ نکاح، می توان نکاح را منحل کرد. ( مواد 1122 تا 1132 قانون مدنی )
طلاق
یکی دیگر از عوامل انحلال نکاح، طلاق است که به عنوان رایجترین راهی که در عمل مورد استفاده زوجین قرار می گیرد شناخته شده است. همچنین طلاق شرایطی دارد که به صورت طلاق توافقی، طلاق از جانب مرد و طلاق به درخواست زن، در صورت مراجعه به دادگاه خانواده میتواند صورت بگیرد.
فوت یکی از زوجین
فوت زن یا مرد، یکی دیگر از مواردی هستند که باعث انحلال عقد ازدواج می شوند. به علاوه، در صورتی که فرد غایب مفقودالاثر شود، با گذشت مدت زمانی از غیبت او، طرف مقابل میتواند حکم موت فرضی وی را از دادگاه بگیرد که به واسطهی آن عقد نکاح منحل میشود.
در این مورد زن میتواند پس از نگه داشتن عده وفات، با شخص دیگری ازدواج کند.
بذل مدت در عقد موقت
آخرین مورد در اسباب انحلال نکاح، بذل مدت در عقد موقت است که به معنای بخشیدن مدت باقیمانده عقد از طرف مرد به زن میباشد. با توجه به اینکه بذل مدت، مخصوص عقد موقت است، پس بذل مدت در مورد عقد دائم وجود ندارد و بذل مدت روش انحلال نکاح در عقد موقت میباشد.
خدمات دفتر وکالت ما
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معرفی بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
معرفی بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
معرفی بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
معرفی بهترین وکیل فرجام خواهی