وکیل انحصار وراثت مشهد ، متخصص در امور حقوقی مرتبط با توزیع ارث و میراث افراد متوفی است. این وکیل با دانش کامل از قوانین ارث و انحصار وراثت، میتواند به خانوادهها و وراث کمک کند تا فرآیند تقسیم اموال متوفی را بهطور صحیح و قانونی انجام دهند. وظیفه اصلی وکیل انحصار وراثت، ارائه مشاوره حقوقی به وراث، تهیه و تنظیم مستندات لازم و پیگیری پروندهها در مراجع قانونی است.
وکیل انحصار وراثت مشهد
استفاده از خدمات وکیل انحصار وراثت میتواند بسیاری از مشکلات و پیچیدگیهای حقوقی را که در فرآیند تقسیم ارث به وجود میآیند، کاهش دهد. این وکیل با تجربه در مسائل مربوط به انحصار وراثت، میتواند تمامی مدارک و مستندات مورد نیاز را بهدرستی جمعآوری و تهیه کند و از صحت آنها اطمینان حاصل کند. همچنین، وکیل میتواند از حقوق وراث در برابر دعاوی احتمالی دفاع کند و از وقوع اختلافات بیشتر جلوگیری کند.
یکی دیگر از مزایای استفاده از وکیل انحصار وراثت ، تسریع در روند قانونی انحصار وراثت است. این وکیل با شناخت کامل از فرآیندهای قانونی و الزامات مرتبط، میتواند مراحل مختلف را بهصورت سریعتر و با دقت بیشتری پیگیری کند. این امر میتواند به وراث کمک کند تا بهزودی به حقوق خود دست یابند و از مزایای مالی ارث برخوردار شوند.
وکیل انحصار وراثت علاوه بر تخصص حقوقی، باید دارای توانایی برقراری ارتباط مؤثر با موکلان خود باشد. این وکیل باید بتواند به وراث اطمینان بدهد که حقوق آنها بهطور کامل رعایت خواهد شد و در صورت نیاز، از آنها در مراجع قضائی دفاع کند. انتخاب یک وکیل مجرب و قابلاعتماد در این زمینه میتواند بهطور قابلتوجهی در تسهیل و تسریع فرآیند انحصار وراثت تأثیرگذار باشد.
شماره وکیل انحصار وراثت مشهد ⚖️ 09104241007
نحوه درخواست و صدور گواهی انحصار وراثت
انحصار به وراثت یکی از مفاهیم علم حقوق و به معنی تعیین تکلیف میراث هرکس پس از فوت اوست. رسیدگی به این امر از سوی مرجع قانونی و با رعایت تشریفات مقرر در قانون را «انحصار به وراثت» و رای صادر شده را «تصدیق یا گواهی انحصار به وراثت» مینامند. از آنجا که در اثر فوت انسان اموال او به طور قهری به وراث او منتقل میشود، برای اینکه وراث بتوانند سهمالارث خود را مطالبه و در آن تصرف کنند، این موضوع منوط به مشخص شدن قانونی ورثه است که پس از آن حق دارند اموال شخص متوفی را مطابق با سهم قانونی خود تقسیم کنند.
مرجعی که باید برای گرفتن گواهی و تصدیق انحصار وراثت به آن مراجعه شود، طبق قانون آئین دادرسی مدنی دادگاه صالح برای رسیدگی به تقاضای صدور گواهی انحصار وراثت، دادگاه عمومی اقامتگاه دائمی متوفی است. اگر اقامتگاه دائمی متوفی در خارج از کشور باشد، هر یک از دادگاههای عمومی تهران، مرجع صالح به رسیدگی خواهد بود. امروزه شورای حل اختلاف محل اقامت متوفی صالح به رسیدگی است و در این خصوص، شورای حل اختلاف آخرین محل اقامتگاه متوفی پس از رسیدگی، گواهینامهای به نام تصدیق انحصار به وراثت صادر میکند که در اختیار اشخاص ذینفع قرار خواهد گرفت و در آن مشخصات ورثه و میزان سهم هریک از ارث مشخص میشود.
انحصار به وراثت
منظور از انحصار به وراثت در علم حقوق عبارت است از؛ معلوم نمودن تعداد وراث متوفی توسط مراجع ذیصلاح. یکی از اقدامهای بازماندگان یک شخص متوفی، تقسیم ماترک (ارث) او است، اما این قانون است که مشخص میکند که چه شخص یا اشخاصی از ماترک متوفی ارث میبرند. در واقع این مرجع قضائی تعیین میکند که حدود ورثه متوفی منحصر به چه اشخاصی میباشد. در کل این فرایند به نوعی انحصار به وراثت انجام میشود. عبارت انحصار به وراثت چندان مصطلح نیست و اغلب مردم به آن انحصار وراثت میگویند.
گواهی انحصار به وراثت
در تعریف این گواهی باید گفت که گواهی انحصار وراثت (حصر وراثت) به درخواست وراث به منظور تعیین تکلیف در خصوص اموال متوفی از جانب مرجع صالح صادر میشود. این گواهی به شکلی است که در آن تعداد ورثه و میزان سهم آنها به طور کامل مشخص خواهد شد. گواهی حصر وراثت برای ورثه جز گواهیهای واجب است، چرا که ورثه برای انجام کلیه اقدامات حقوقی خود در هر اداره و دفتر اسناد رسمی نیازمند این گواهی هستند و نبود آن میتواند موانع زیادی برای آنها ایجاد نماید.
یکی از نکات مهم در فرآیند صدور گواهی انحصار وراثت، وجود مستندات کافی و صحیح است. در صورتی که مستندات ارائه شده ناقص یا نادرست باشند، ممکن است صدور گواهی با مشکلاتی مواجه شود. لذا توصیه میشود که تمامی مدارک مورد نیاز با دقت جمعآوری و تهیه شوند. همچنین، مشاوره با یک وکیل مجرب میتواند از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند.
مدارک لازم برای اخذ گواهی حصر وراثت به شرح ذیل عبارتند از:
- گواهی فوت متوفی،
- مدارک شناسایی متوفی،
- مدارک شناسایی تمام وراث،
- مدارک شناسایی ذینفع،
- عقدنامه یا رونوشت،
- وصیتنامه رسمی شخص متوفی،
- استشهادیه محلی،
- استشهادیه محضری،
- گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی (برای متوفیان قبل از سال 1395 که تاکنون اقدامی نکردهاند)،
- تنظیم دادخواست
مرجع صالح به صدور گواهی انحصار به وراثت
مرجع صالحی که میتواند به صادر کردن گواهی انحصار وراثت بپردازد، طبق قانون آئین دادرسی مدنی دادگاه صالح برای رسیدگی به تقاضای صدور گواهی انحصار وراثت، دادگاه عمومی است. با لحاظ قانون «تصدیق انحصار وراثت مصوب 1309» در بین دادگاههای عمومی ایران، دادگاه عمومی اقامتگاه دائمی متوفی و اگر اقامتگاه دائمی متوفی در خارج از کشور باشد، هر یک از دادگاههای عمومی تهران، دادگاه صالح به رسیدگی میباشد. البته اگر محل سکونت متوفی نامشخص باشد، مسئولیت بر عهده دادگاهی است که آخرین بار متوفی در آنجا سکونت داشته است. بنابراین در صورتی که فرد چندین مکان را برای سکونت انتخاب کرده و آخرین بار در تهران سکونت داشته، دادگاه تهران باید به انحصار وراثت فرد مورد نظر رسیدگی کند. اما امروز شورای حل اختلاف این مسئولیت را بر عهده گرفته است.
نکات
نکته: باید توجه داشت که محل وقوع ترکه متوفی تاثیری در صلاحیت دادگاه ندارد.
نکته: طبق قانون امور حسبی، رای دادگاه در مورد رد درخواست گواهی انحصار وراثت قابل تجدیدنظر در دادگاههای تجدیدنظر استان خواهد بود.
مراحل تقدیم دادخواست صدور گواهی انحصار به وراثت
گام اول: قبل از هر چیز ابتدا ورثه باید مدارک لازم را تهیه نمایند.
گام دوم: گواهی شدن فرم استشهادیه توسط دفتر اسناد رسمی.
گام سوم: مراجعه به دفتر الکترونیک خدمات قضایی میباشد. با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی، وراث میبایست دادخواست صدور گواهی انحصار به وراثت ارائه نمایند.
گام چهارم: پس از تنظیم درخواستنامه (دادخواست) صدور گواهی انحصار وراثت، برابر قانون امور حسبی، مرجع صالح رسیدگی (شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت متوفی) نسبت به انتشار آگهی حصر وراثت نامحدود در روزنامه اقدام میکند. درخواست مزبور یک نوبت در روزنامه کثیرالانتشار یا محلی آگهی میشود و در نقاطی که روزنامه دایر نیست، دادگاه میتواند به جای آگهی در روزنامه محلی به تعداد لازم به هزینه متقاضی گواهی حصر وراثت آگهی تهیه نموده و در معابر همان محل الصاق نماید. تاریخ الصاق
آگهی باید در صورتمجلس قید شود. پس از گذشت مدت یک ماه از تاریخ نشر یا الصاق آگهی، در صورت نبودن معترض، مرجع صالح به صدور گواهی انحصار به وراثت رسیدگی و اقدام به صدور گواهی انحصار به وراثت مینماید.
گام پنجم: پس از بررسی مدارک و در صورت نبودن معترض، گواهی حصر وراثت صادر خواهد شد.
استفاده از وکیل برای درخواست گواهی انحصار وراثت
درخواست گواهی انحصار وراثت میتواند پیچیده و زمانبر باشد. استفاده از وکیل متخصص در این زمینه میتواند به شما کمک کند تا این فرآیند را به صورت سریعتر و با دقت بیشتری طی کنید. وکیل میتواند به شما در جمعآوری مدارک مورد نیاز، تهیه استشهادیه، تنظیم دادخواست و پیگیری مراحل اداری کمک کند.
وکیل حصر وراثت با تخصص و تجربه در زمینه انحصار وراثت میتواند شما را در تمامی مراحل انحصار وراثت یاری کند. از مشاوره اولیه تا اخذ گواهی انحصار وراثت و در صورت نیاز دفاع از حقوق شما در مراجع قضائی.
برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو وقت مشاوره، میتوانید با شماره تلفن 09104241007 تماس حاصل فرمایید.
شماره وکیل انحصار وراثت مشهد
اگر به دنبال وکیل مجرب و متخصص در زمینه انحصار وراثت هستید، میتوانید با شماره تلفن 09104241007 تماس بگیرید و از خدمات مشاوره و وکالت در این زمینه بهرهمند شوید.