وکیل مهریه جنوب تهران ⚖️ 09104245007

امروز با معرفی وکیل مهریه جنوب تهران با شما هستیم.

در یکی از شعبه های دادگاه خانواده محلاتی تهران، زوجه در قبال دادخواست الزام به تمکین شوهر مدعی داشتن حق حبس شد. در مقابل زوج به تقسیط مهریه استناد جست و با توجه به پرداخت پیش قسط و دو قسط از مهریه خواستار تمکین زن شد.

اما وکیل زوجه با استناد به حق حبس زن، تمکین وی را اجباری ندانسته و در نهایت دادگاه حکم به عدم استماع دعوی تمکین داد.

  • آیا می توان در صورت تقسیط مهریه و پرداخت بخشی از اقساط الزام زوجه به تمکین خاص را مطالبه کرد؟
  • راه حل الزام زوجه ای که از حق حبس استفاده می کند به تمکین چیست؟

حق حبس زوجه در برابر مهریه

آنچه در ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی به عنوان حق زوجه در برابر عدم دریافت مهریه مطرح شده است.

امتناع از  وظایفی که در مقابل شوهر دارد» است، اما در خصوص اینکه این وظایف شامل تمکین عام است یا خاص، بین حقوقدانان نظرات مختلفی وجود دارد.

از مفاد قانون مدنی می‌توان چهار وظیفه مهم برای زوجه برشمرد که شامل حسن معاشرت، تشیید مبانی خانواده، سکونت در منزل شوهر و تمکین خاص از شوهر است. عمده حقوقدانان بر اساس آنچه که از مبانی فقهی برداشت می‌شود، حق حبس را صرفا در برابر «تمکین خاص» می‌دانند. معتقدند بهترین ابزار زن برای الزام شوهر به پرداخت مهریه، جلوگیری از تمتع جنسی شوهر است.

اما برخی دیگر، با عنایت به نص قانون مدنی و عبارت «وظایفی که در مقابل شوهر دارد» آن را اعم از تمکین خاص و شامل سایر وظایف قانونی زن می‌دانند.

رای وحدت‌رویه شماره ۷۱۸ مورخ ۱۳ اردیبهشت سال ۱۳۹۰ هیات عمومی دیوان عالی کشور هم بر این نظر مستقر است که سقوط حق حبس، با تمکین عام محقق می‌شود و حق حبس تنها ناظر به تمکین خاص نیست.

حق حبس زن در تقسیط مهریه

بحث دیگری که در حق حبس مطرح بوده، این است که آیا در صورت اعسار زوج و تقسیط مهریه، باز هم حق حبس برقرار است یا خیر؟

از منظر تحلیل حقوقی، چون حق زن به کل مهریه تعلق می‌گیرد، می‌توان گفت: چنین حقی تا پایان آخرین قسط برقرار است مگر اینکه زن خودش رضایت به تمکین در اثنای پرداخت اقساط بدهد.

دفتر وکیل مهریه جنوب تهران

برای مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری، همه روزه از ساعت‌های 9 الی 21 و پنجشنبه‌ها15  الی9 با شماره‌های ما تماس حاصل فرمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1049 میانگین: 5]