امروز با موضوع وکیل استرداد جهیزیه تهران با شما مخاطبان گرامی همراه هستیم.
وفق قوانین زن تکلیفی به آوردن جهیزیه ندارد. اصولا زن نیز مانند مرد میتواند در اموال خود هر تصرفی انجام دهد و در واقع در مسایل مالی خود استقلال تام دارد. لذا از قدیم الایام تاکنون سیاهه ای به امضا شوهر میرسید که بیانگر تنفیذ وی بر آنچه اموال او نیست و اموال خاصه زن است صورت می گرفت و این رویه تا کنون نیز ادامه دارد.
سیاهه جهیزیه چیست و چه آثار حقوقی ای دارد؟
زن جزئیات اموال مربوط به جهیزیه خود را در سیاههای یادداشت کند،به این نوشته اصطلاحا سیاهه جهیزیه گفته میشود. سیاهه جهیزیه تهیه شده توسط زن باید به امضای مرد برسد. امضای مرد به سیاهه جهیزیه اعتبار میدهد، اما در صورتی که اثر انگشت شوهر نیز در سیاهه اموال زن درج شود، این موضوع اعتبار این سند عادی را بیشتر خواهد کرد. در سیاهه اموال زن ذکر میشود که به عنوان مثال یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و نظایر آن به عنوان جهیزیه تهیه شده است.
آیا جهیزیه به ارث میرسد؟
همسران در مسایل مالی خود استقلال دارند به همین دلیل جهیزیه نیز مالی است که متعلق به زن است و اگر زمانی زن فوت کند، اموالی که از او به جا می ماند به میزان سهم الارث به وراث تعلق می گیرد.
جهیزیه نیز به چنین سرنوشتی دچار میشود. اگر مرد و زن فرزند داشته باشند، یک چهارم اموال به مرد، ارث می رسد و اگر صاحب فرزندی نباشند، یک دوم اموال به مرد به ارث رسیده و بقیه اموال میان فرزندان تقسیم می شود.
استرداد جهیزیه قبل از طلاق امکان پذیر است؟
فراهم کردن اموالی که برای زندگی مشترک با عنوان جهیزیه شناخته میشود، مطابق قانون بر عهده مرد است و مطابق عرف بر عهده زن است. زن میتواند از خریدن جهیزیه خودداری کند. وظیفه مرد است که لوازم منزل مشترک را تهیه کند. یعنی مرد قانونا نمیتواند زن خود را مجبور کند که جهیزیه خریداری کند. اگر زن جهیزیه خریداری کرده باشد، میتواند در زمان زندگی مشترک نیز برای استرداد جهیزیه و یا پس گرفتن آن از شوهر خود اقدام کند.
استرداد جهیزیه در طلاق از طرف مرد به چه شکل صورت میپذیرد؟
مرد در هر زمانی میتواند برای طلاق زن اقدام کند.
اگر وسایل منزل مشترک که با عنوان جهیزیه شناخته میشود، متعلق به زن باشد، زمانیکه مرد میخواهد زن را طلاق بدهد، زن میتواند دادخواست استرداد جهیزیه بدهد و تمام وسایلی را که خریداری کرده است و در خانه مرد به صورت امانت میباشد را از او بگیرد.
استرداد جهیزیه در طلاق از طرف زن به چه شکل صورت میپذیرد؟
زن برای طلاق باید دلیل قانونی و یکی از شرطهای ۱۲ گانه در سند ازدواج را داشته باشد. زمانیکه زن میخواهد از شوهر خود طلاق بگیرد، میتواند دادخواست استرداد جهیزیه داده و مطابق با سیاهه جهیزیه، تمام وسایلی را که خریداری کرده است را از شوهر خود بگیرد. استرداد جهیزیه هم میتواند قبل از طلاق و هم بعد از طلاق از مرد انجام شود.
استرداد جهیزیه در طلاق توافقی به چه نحو است؟
زن میتواند جهیزیه ای که به خانه شوهر میاورد را در لیستی نوشته و آن را نزد خود نگه دارد که این لیست جهیزیه، سیاهه جهیزیه نامیده میشود. سیاهه جهیزیه زمانی اعتبار دارد که شوهر آنرا امضا کرده باشد. در طلاق توافقی زن و مرد باید در خصوص جهیزیه ای که زن به خانه آورده است توافق کنند و معمولا زن جهیزیه خود را با خود میبرد. اگر هم زن و مرد توافقی در خصوص جهیزیه نکنند زن میتواند با استناد به سیاهه برای گرفتن جهیزیه خود اقدام کند.
استرداد جهیزیه چه مراحلی دارد؟
چنانچه قصد استرداد جهیزیه را دارد وفق یکی از طرق زیر برای گرفتن جهیزیه اقدام کنید. برای استرداد جهیزیه به شورای حل اختلاف مراجعه کنید.
برای اطلاع از چگونگی استرداد جهیزیه با وکیل استرداد جهیزیه موسسه حقوقی مهر پارسیان به صورت تلفنی گفتگو کنید تا شما را برای مراجعه به شورای حل اختلاف راهنمایی کند.
برای استرداد جهیزیه، دادخواست تنظیم کنید که در صورت نیاز و نداشتن اطلاعات کافی میتوانید برای تنظیم دادخواست با وکیل استرداد جهیزیه موسسه حقوقی مهرپارسیان مشاوره شوید.
میتوانید برای استرداد جهیزیه در کمترین زمان و بدون حضور خود در شورای حل اختلاف، با وکیل استرداد جهیزیه و با تجربه به صورت حضوری مشورت کنید. در صورت نیاز وکیل بگیرید و بعد از مشخص شدن وسایل جهیزیه، به وکیل وکالت بدهید که اینکار را به جای شما انجام دهد.
اگر برای استرداد جهیزیه قصد داشته باشید که وکیل بگیرید باید مدارک زیر را به وکیل تحویل بدهید.
1-اصل سند ازدواج
2-اصل شناسنامه زن
3-اصل کارت ملی زن
4-سیاهه جهیزیه معتبر
وکیل استرداد جهیزیه تهران
قبول وکالت در پرونده های استرداد جهیزیه، مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری توسط وکلای متخصص امکان پذیر است.