وکیل اثبات رابطه نامشروع ⚖️ 09104245007

امروز با معرفی وکیل اثبات رابطه نامشروع همراهتان هستیم.

در خصوص اثبات رابطه نامشروع زن و مرد در دادگاه راهکارهایی وجود دارد که در این قانون بیان شده است و در صورتی که قانون صریحا آن دلایل را ذکر نکرده باشد، نظر قاضی بسیار اهمیت دارد. البته ابتدا باید از صحت مدارک خود جهت ارائه به دادگاه مطمئن باشید زیرا اگر مدارک مستدل (همراه با دلیل) و مستند نداشته باشید طرف مقابل می‌تواند به جرم تهمت از شما شکایت کند.

تیم وکلای متخصص ما در این مقاله به بررسی این جرم پرداخته و همچنین آماده ارائه خدمات در این زمینه به مخاطبان گرامی می‌باشد.

سوالات متداول

  1. رابطه نامشروع چیست؟
  2. راه‌های اثبات رابطه نامشروع چیست؟
  3. اثبات رابطه نامشروع از طریق اقرار چگونه است؟
  4. اثبات رابطه نامشروع از طریق شهادت چگونه است؟
  5. اثبات رابطه نامشروع از طریق علم قاضی چگونه است؟
  6. اثبات رابطه نامشروع از طریق پیامک به چه صورت است؟
  7. روش اثبات رابطه نامشروع از طریق پیامک چگونه امکان پذیر است؟
  8. حق شکایت از جرم رابطه نامشروع را چه اشخاصی دارند؟
  9. مجازات جرم رابطه نامشروع در صورت رضایت طرفین چیست؟
  10. چگونه می‌توان از وکیل متخصص در زمینه اثبات رابطه نامشروع مشاوره دریافت نمود؟

مصادیق رابطه نامشروع

مطابق ماده 637 قانون مجازات اسلامی:

هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت (ازدواج قانونی) نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی (خلاف) عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل (بوسیدن) یا مضاجعه ‌(همخوابی) شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد.

اگر عمل با عنف (با زور) و اکراه (اجبار) باشد فقط اکراه کننده تعزیر ‌‌شود.

مطابق ماده فوق در صورتی که زن و مردی به یکدیگر محرم شرعی نباشند؛ یعنی ازدواج دائم یا موقت بین آنها صورت نگرفته باشد و اعمالی مانند بوسیدن یکدیگر، هم‌خوابی و مصادیقی از این قبیل را انجام بدهند، به این علت که انجام اینگونه اعمال، متعارض با عفت، نظم، نفع و مصلحت جامعه است مجازات دارد.

در صورتی که یکی از طرفین رابطه نامشروع برای انجام این عمل اجبار شده باشد و با زور و اکراه آن را انجام داده است، در صورتی که از اراده و رضایت او خارج بوده باشد، جرم بر او محقق نشده است و فقط شخصی که او را مجبور کرده است، مجازات خواهد شد.

راه‌های اثبات رابطه نامشروع

در حقیقت اثبات رابطه نامشروع از دشوارترین موضوعات قضایی می‌باشد، زیرا اصولا تعداد شاهدان در آن اندک است و مرتکبین نیز معمولا به آن اقرار نخواهند کرد.

مطابق ماده 160 قانون مجازات اسلامی:

ادله اثبات جرم شامل اقرار، شهادت، قسامه ،سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است.

اثبات رابطه نامشروع از طریق اقرار چگونه است؟

یکی از راه‌های اثبات رابطه نامشروع، اقرار متهم است.

اقرار به این معنی است که متهم، وقوع جرم توسط خود را نزد مقام قضایی بپذیرد و در واقع به انجام آن عمل اعتراف کند.

مطابق ماده 172 قانون مجازات اسلامی:

«در کلیه جرایم، یکبار اقرار کافی است… »

بر اساس ماده فوق در صورتی که متهم رابطه نامشروع، به انجام آن اعتراف کند حتی اگر یک بار هم اقرار کند، اثبات رابطه نامشروع از طریق اقرار صورت گرفته است و متهم رابطه نامشروع، به دلیل اقرار خود که از راه‌های اثبات جرم می‌باشد، مجازات می‌شود.

اثبات رابطه نامشروع از طریق شهادت شهود

از جمله راه‌های دیگر اثبات رابطه نامشروع، شهادت شهود است؛ در حقیقت مقصود از شهادت آن می‌باشد که شخصی غیر از طرفین، بر انجام رابطه نامشروع یا عدم انجام آن، نزد قاضی شهادت دهد.

مطابق ماده 199 قانون مجازات اسلامی:

«نصاب شهادت در کلیه جرایم، دو شاهد مرد است مگر…»

بنابراین اگر دو شاهد مرد نزد مقام قضایی، در خصوص وقوع رابطه نامشروع متهمین شهادت بدهند که دیده‌اند و شرایط شهادت شاهد را مطابق قانون داشته باشند، اثبات رابطه نامشروع از طریق شهادت محقق خواهد شد و متهمین به ارتکاب رابطه نامشروع محکوم خواهند شد.

یکی از نکات مهم در خصوص شهادت شهود این است که شرایط شهود که عاقل و بالغ بودن است رعایت شود.

ولی باید توجه کرد که شهادت مجنون ادواری یعنی شخصی که به طور دوره‌ای و متناوب، سالم و مجنون شده است در زمانی که سالم است که به آن افاقه گفته می‌شود، مورد قبول است.

نکته دیگر اینکه در صورتی که شاهد در زمان دیدن عملی که نسبت به آن می‌خواهد شهادت بدهد، غیر بالغ باشد، اما هنگام ادای شهادت نزد مقام قضایی، بالغ بوده، شهادت او مورد قبول است.

اثبات رابطه نامشروع از طریق علم قاضی

مطابق ماده 211 قانون مجازات اسلامی:

علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات (دلایل) بیّن (روشن کننده) در امری است که نزد وی مطرح می‌شود.

در مواردی که مستند حکم، علم قاضی است، وی موظف است قرائن و امارات بیّن مستند علم خود را به طور صریح در حکم قید کند.

در خصوص اثبات رابطه نامشروع، در صورتی که راه‌های بیان شده مانند شهادت شهود وجود نداشته باشد اما اماره‌هایی (دلایلی) مانند فیلم دوربین مدار بسته یا پیامک‌های رد و بدل شده بین متهمان، موجب یقین در قاضی نسبت به وقوع رابطه نامشروع خواهد شد.

بنابراین اثبات رابطه نامشروع از طریق علم قاضی حاصل می‌شود و در نهایت قاضی براساس این علم، حکم محکومیت متهمان وقوع رابطه نامشروع را صادر می‌کند.

وجود دلایلی مانند نظریه کارشناسی، اظهارت افرادی که از وقوع جرم اطلاع دارند اما شاهد بر وقوع آن نیستند، معاینه محل، گزارش ضابطین دادگستری و فیلم‌های ضبط شده از دوربین‌های مدار بسته می‌تواند موجب یقین در وقوع امر در قاضی شود و این دلایل به عنوان مستند علم قاضی مطرح گردد.

اثبات رابطه نامشروع از طریق پیامک به چه صورت است؟

قانون‌گذار در خصوص اثبات جرایم مواردی را ذکر نموده است که عبارتند از اقرار، شهادت شهود، سوگند و علم قاضی.

در خصوص اثبات رابطه نامشروع از طریق پیامک به دو مورد باید توجه کرد:

  1. زمانی که رابطه نامشروع به طور فیزیکی وجود داشته و طرفین رابطه نامشروع از طریق پیامک و یا چت‌هایی در فضای مجازی با یکدیگر در این رابطه صحبت کرده‌اند.
  2. زمانی که رابطه نامشروع، فقط از طریق پیامک موجود است و شامل صحبت‌های غیر‌اخلاقی و متن‌های خلاف عرف و شرع است.

بنابراین در خصوص موارد ذکر شده، مورد اول کاملا جرم است.

در خصوص مورد دوم، اکثر حقوقدانان معتقد هستند که مطابق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی می‌توان آن را رابطه نامشروع و عملی منافی عفت عمومی محسوب کرد.

بنابراین می‌توان این مورد را مشمول عنوان رابطه نامشروع دانست و قابل مجازات است.

روش اثبات رابطه نامشروع از طریق پیامک چگونه امکان‌پذیر است؟

در این مورد شرکت مخابرات ایران مکلف می‌باشد، سوابق پیامکی و صوتی مشترکین خود را تا شش ماه بایگانی، ثبت و محافظت کند و می‌توان با دستور مقام قضایی صالح پرینت متن پیامک‌های طرفین رابطه نامشروع یا یک فایل از پیامک‌های آنها را در اختیار دادگاه صالح قرار دهند.

باید توجه کرد پیامک‌هایی که رابطه نامشروع را ثابت می‌نماید می‌تواند از جمله دلایل مهمی محسوب گردد که در علم قاضی نسبت به وقوع جرم بسیار موثر است.

حق شکایت از جرم رابطه نامشروع را چه اشخاصی دارند؟

جرم رابطه نامشروع که از جمله جرایم غیر قابل گذشت می‌باشد.جرم غیر قابل گذشت، جرمی است که گذشت شاکی خصوصی موجب سقوط و از بین رفتن مجازات نمی‌شود و حتی در صورت گذشت شاکی خصوصی باز هم از جنبه عمومی جرم، مجرم قابل مجازات است.در واقع اگر شاکی خصوصی در این جرم نباشد و یا پس از شکایت، از اعتراض خود صرف نظر نماید، جرم دارای جنبه عمومی می‌باشد.زیرا نظم، عفت و منفعت عمومی را جریحه‌دار نموده و شخص مرتکب باید در برابر جامعه پاسخگو باشد و مجازات خواهد شد.در این صورت نیروی انتظامی یا دادستان به عنوان مدعی‌العموم و حافظ حقوق عمومی جامعه، در صورت تحقق جرم رابطه نامشروع و مشاهده آن در اماکن عمومی، موضوع را تحقیق کرده و پیگیری لازم انجام می‌شود.

آیا تهمت رابطه نامشروع جرم است؟

تهمت رابطه نامشروع زدن در قانون مجازات اسلامی تحت عنوان جرم قذف بیان شده است.قذف به معنی تهمت و نسبت زنا (رابطه جنسی نامشروع) دادن به هر فردی است و به دلیل اینکه در رابطه با حیثیت و آبرو افراد است عنوان مجرمانه خاص دارد و از تهمت و افترا جدا می‌باشد.احکام و شرایط اثبات قذف در قانون مجازات اسلامی تعیین شده و مجازات آن 80 ضربه شلاق می‌باشد.

مجازات جرم رابطه نامشروع در صورت رضایت طرفین چیست؟

در خصوص مجازات طرفین جرم رابطه نامشروع که عمل منافی (خلاف) عفت مادون زنا (کمتر از زنا) می‌باشد مجازات آن از یک تا 99 ضربه شلاق می‌باشد.

لازم به توضیح است تعیین حداقل کیفر یعنی یک ضربه شلاق یا حداکثر کیفر یعنی ۹۹ ضربه شلاق با دادگاه می‌باشد و قاضی می‌تواند براساس شخصیت مرتکب و اوضاع و احوال موجود، مجازات مرتکب را از یک تا ۹۹ ضربه شلاق تعیین نماید. البته باوجود شرایطی مجازات شلاق را به جزای نقدی می‌توان تبدیل نمود.

مشاوره وکیل متخصص در زمینه اثبات رابطه نامشروع  

حضور وکیل در پرونده‌های رابطه نامشروع بسیار موثر است به طوری که در برخی مواقع استناد به برخی از قواعد موجب برائت متهم خواهد شد.

دریافت مشاوره از وکیل متخصص و باتجربه باعث می‌شود که اطلاعات دقیق و مستند در زمینه اثبات رابطه نامشروع را به دست آورده و با اقدامات اصولی، با سرعت بالاتر و باریسک کمتر به نتیجه برسید.

چنانچه به دنبال دریافت مشاوره درباره موضوع وکیل اثبات رابطه نامشروع هستید، با ما مشورت نمایید.

خدمات دفتر ما

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معرفی بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
معرفی بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
معرفی بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
معرفی بهترین وکیل فرجام خواهی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1050 میانگین: 5]