امروز با مبحث وکیل خانواده پس گرفتن جهیزیه در خدمت شما مخاطبان عزیز هستیم.
همانگونه که میدانید در کشور ما روال به این صورت است که برای تشکیل زندگی مشترک، داماد عهده دار تامین هزینه جهت برگزاری مراسم عروسی میباشد و عروس نیز طبق رسم قدیمی که وجود دارد، اسباب و لوازم مورد نیاز برای شروع زندگی مشترک را تهیه میکند که این اسباب و لوازم را جهیزیه مینامند.
در بعضی موارد متاسفانه پیش میآید که یا قبل از برگزاری مراسم عروسی و یا بعد از برگزاری مراسم ازدواج، عروس تصمیم میگیرد که جهیزیه خود را پس بگیرد.
در این شرایط نیاز به حضور وکیلی که شما را برای رسیدن به خواستههایتان کمک کند نیز احساس میشود.
ما هم در این مقاله قصد داریم تا موضوع وکیل خانواده پس گرفتن جهیزیه را با شما مخاطبان گرامی مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم.
پس لطفا با ما همراه باشید.
سوالات مهم
1 . استرداد جهیزیه و تامین خواسته در دادگاه به چه شکل است؟
2 . تحویل جهیزیه چگونه باید باشد که در آینده برای زوج مشکلی ایجاد نشود؟
3 . آیا استرداد جهیزیه بدون داشتن سیاهه جهیزیه امکان پذیر است؟
4 . آیا با ارائه فاکتور می توان جهیزیه را استرداد کرد؟
5 . آیا استرداد اموال و لوازم منزل زوج از جانب زوجه امکانپذیر میباشد؟
6 . لیست سیاهه جهیزیه به چه صورت باید تنظیم شود؟
سیاهه جهیزیه چیست؟
در قانون مدنی تعریفی از جهیزیه ارائه نشده است ولی طبق عرف، اموالی که عروس بر اساس رسم و رسومات زمان قدیم به خانه شوهر میبرد، جهیزیه نام دارد.
زن نیز میتواند مانند مرد در اموال خود هر تصرفی که بخواهد انجام دهد و در حقیقت در مسائل مالی خود استقلال کامل دارد.
در مبحث دعوای استرداد جهیزیه توسط زوجه و جلوگیری از بروز اختلاف در میزان جهیزیهای که زوجه به خانهی زوج برده است، زوجه میتواند تمامی لوازم و اموالی که مربوط به جهیزیه خود میباشد را در سیاههای یادداشت کند. این نوشته اصطلاحاً سیاهه جهیزیه نامیده میشود.
وکیل خانواده پس گرفتن جهیزیه
دعوای پس گرفتن جهیزیه
با توجه به اینکه هر ادعایی نیاز به دلیلی برای اثبات دارد، پس دعوای استرداد جهیزیه هم از این قاعده مستثنی نمیباشد.
زوجه باید با مشورت با وکیل استرداد جهیزیه ثابت کند که جهیزیه را خریداری و به خانه شوهر برده و هنوز هم در منزل مشترکشان قرار دارد. ادلههای مورد نظر جهت اثبات ادعای بردن جهیزیه به منزل زوج توسط زوجه به شرح ذیل میباشد:
- سیاهه جهیزیه
- شهادندو نفر شاهد عادل
- فاکتورهای خرید جهیزیه
- سوگند زوجه
- و غیره …
استرداد جهیزیه در دادگاه به چه شکل است؟
استرداد جهیزیه در دادگاه به این صورت است که ابتدا دادخواست استرداد جهیزیه توسط وکیل زوجه در دادگاه ارائه و ثبت میشود و سپس دادگاه به زوجین وقت رسیدگی میدهد و طرفین باید در موعد مقرر در دادگاه حضور داشته باشند. در وقت رسیدگی تمامی اسناد و مدارک طرفین مورد بررسی قرار میگیرند.
مدارک لازم جهت دادخواست استرداد جهیزیه:
مدارک مورد نیاز جهت ارائه دادخواست استرداد جهیزیه به این شرح میباشد:
لیست کامل جهیزیه یا همان سیاهه جهیزیه که به امضاء زوج رسیده باشد و در صورتی که سیاهه جهیزیه، به امضاء زوج نرسیده باشد، لازم است به امضاء دو شاهد برسد، شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج یا رونوشت سند ازدواج و وکالتنامه وکیل.
آیا استرداد جهیزیه بدون داشتن سیاهه جهیزیه امکان پذیر است؟
در صورتی که زوجه برای استرداد جهیزیه خود، سیاهه جهیزیه نداشته باشد ولی فاکتورهای معتبر خرید و قبوض ارائه شده توسط ماشین های حمل جهیزیه به نشانی منزل مرد و یا شهادت شهود را در اختیار داشته باشد میتواند با استناد به این اسناد دعوای خود را مطرح کند. ولی برای مطرح کردن این دادخواست ابتدا بهتر است با یک وکیلی که در زمینه پس گرفتن جهیزیه تجربه و توانایی بالایی دارد مشورت کنید تا از همان اول به صورت هدفمند و اصولی اقدام کنید و راحتتر جهیزیه خود را پس بگیرید.
چند نکته در مورد پرونده استرداد جهیزیه
در صورت تلف شدن و یا خرابی جهیزیه در طول زندگی مشترک، زن نمیتواند مثل یا قیمت آن را از مرد مطالبه کند، زیرا اصولا اموال از نوع مصرفی محسوب میشوند.
اگر مرد در طول زندگی مشترک لوازم و اموالی را خریداری کند، این اموال و لوازم شامل جهیزیه نمیشوند و زن نمیتواند آنها را از مرد مطالبه کند و زن مالکیتی نسبت به آنها ندارد.
در حالتی که مبلغ جهیزیه، تا بیست میلیون تومان باشد، مرجع صالح جهت رسیدگی به دعوای استرداد جهیزیه، شورای حل اختلاف میباشد اما در موردی که مبلغ جهیزیه، بیشتر از بیست میلیون تومان باشد، رسیدگی به این دعوا، در صلاحیت دادگاه خانواده میباشد. همچنین دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوای استرداد جهیزیه، دادگاه محل وقوع عقد و یا دادگاه محل سکونت خوانده می باشد و همچنین انتخاب دادگاه با زوجه میباشد.
در صورتی که زن نسبت به تلف شدن و یا باقیماندن جهیزیه خود شک داشته باشد و اطمینان کامل نداشته باشد نیز فرض بر این است که اموال موجود میباشند و در صورتی که مرد ادعا کند که اموال تلف شدهاند باید به عنوان مدعی این موضوع را به اثبات برساند.
نکتهی دیگر این است که، جواهرات را نمیتوان به عنوان جهیزیه به حساب آورد. پس استرداد جهیزیه در این مورد قابل قبول نیست، حتی اگر در سیاهه جهیزیه، جواهرات به عنوان جهیزیه قید شده باشند.
موضوع سرقت جهیزیه فقط میتواند بر علیه فردی به غیر از مرد، مطرح و یا مصداق یابد و امکان طرح شکایت سرقت علیه مرد در مورد جهیزیه وجود ندارد زیرا اذن در تصرف اموال منتسب به جهیزیه توسط مرد وجود دارد.
با توجه به اینکه زن مالک جهیزیه میباشد و همچنین زن وظیفه قانونی برای آوردن و یا نگه داشتن جهیزیه ندارد، میتواند هر زمانی که اراده کند آن را پس بگیرد و برای این کار نیازی به اجازهی مرد ندارد.
تا زمانی که مرد سیاهه جهیزیه را امضا نکرده باشد و یا دو نفر به عنوان شاهد زیر آن را امضا نکرده باشند، چنین سیاهه جهیزیهای اعتبار نخواهد داشت.
خدمات دفتر وکالت ما
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معرفی بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
معرفی بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
معرفی بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
معرفی بهترین وکیل فرجام خواهی